DISCRET S-A SCURS TIMPUL PRIN SCOALA NORMALA
MARCAND DESTINE CU CARE NE MANDRIM.

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

cor mixt SNVL iasi ,,ziua Domnului,,

4 comentarii:

  1. Asistăm adesea la disputa dintre cei ce susțin că Ziua Domnului e sâmbăta contra celor ce susțin că e duminica. Dar oare de ce nu se cercetează adevărul mai profund și biblic ÎNCĂ DE LA CREAȚIUNE PE CÂND NU ERAU EVREI.
    Oare pe vremea Mântuitorului, la templu s-a folosit calendarul roman păgân și doar solar? Ce spune Scriptura despre calendar încă din Geneza? Geneza 1:14 Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semen H226 care să arate vremurile H 4150 (sărbătorile), zilele şi anii;
    Vremurile H4150 sunt mo'ed mo'ed mo'adah, mo-ade ", mo-ade", mo-aw-daw " . Și acum să vedem ce e cu acest „moed”. Total „moed” în Biblie e întâlnit de 220 de ori din care :
    Este imposibil ca acest cuvânt H 4150, moed, să nu fie legat de timpul sau locul de închinare. Am luat toate cuvintele ce desemnează vremea, vremi, vremurile și deșii sunt foarte multe în Biblie, 619, doar 5,5 % din ele sunt moed. Cuvântul moed deci nu e concludent pentru vreme sau sezoane. În schimb din totalul de 220 apariții de moed 88 % sunt legate de închinare, atunci nu e logic că Soarele, Luna și Stelele au un rol major în închinare prin desemnarea calendarului??
    „Psalmi 119:89 Cuvântul Tău, Doamne, dăinuieşte în veci în ceruri.” Sau în Scriptura Ediția Numele Sfinte: „ Cuvîntul Tău יהוה YaHWeH, dăinuie în* veci, în ceruri”.
    Psalmi 89:37 ca luna, va dăinui pe vecie şi ca martorul credincios din cer.
    Cuvântul lui YHWH (Dumnezeu) și Luna dăinuiesc în cer prin mesajul lor transmis oamenilor pentru a știi când și unde să se întâlnească cu Creatorul.
    Acum ne vom uita la Scriptură în Leviticul 23:1-3
    Cuvântul tradus "sărbători" în versetul 2 este cuvântul ebraic "Moedim." Observaţi că Sabatul săptămânal este în principal enumerat printre "moedim." Aceasta este o dovadă foarte importantă pentru calendar, aceasta dovedeşte că luna trebuie să se implice în stabilirea timpului de Sabat săptămânal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Leviticul 23:1 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:2 „Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le: „Iată sărbătorile Domnului ( moed H4150) pe care le veţi vesti ca adunări sfinte, iată sărbătorile Mele (moed H4150): 3 Şase zile să lucraţi; dar ziua a şaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare Sfântă. Să nu faceţi nici o lucrare în timpul ei: este Sabatul Domnului, în toate locuinţele voastre.
    Este o realitate faptul că în engleză cuvântul "săptămână" "vine de la cuvantul teuton pentru schimbare - indică schimbarea fazelor lunare" ( Larry Page de origine a lui Freeman Calendar , p. 2-3.). Deci, chiar cuvântul folosit de obicei astăzi, în limba engleză conţine o amintire îndepărtată a locului său original în adevăratul calendar al lui YHWH ( Dumnezeu).
    În Eerdmans Manual de Biblie , p.. 111, citim:. "... În cele mai vechi timpuri Sabatul săptămânal a fost ajustat pentru a coincide cu festivalurile majore, sau chiar cu lunile noi (a se vedea Leviticul 23). După exil, Sabatul zilei a şaptea a fost respectat mai cu stricteţe [?] şi a devenit independent în calendarul lunisolar. Deci, evreii ortodocşi au avut probleme privind relaţia dintre sabate şi festivaluri.”
    Interesant, cuvântul "sărbători" în versetul 2 de mai sus este, de fapt, cuvântul "MOWADAH" - exact la fel ca "anotimpuri" în Geneza 1:14 şi Psalmii 104:19. Deci,aceste versete din Leviticul 23 se vor citi după cum urmează: "Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le:." Numirile în funcţii ale Domnului, pe care le veţi vesti a fi adunări sfinte, acestea sunt NUMIRILE Mele "
    în Leviticul 23. Este clar, că Luna a fost stabilită pentru numirile [mowadah] lui Dumnezeu. În Psalmul 104 și versetele din Leviticul 23 (2-3) este dovada că singurul mijloc prin care Sabatul zilei a şaptea a fost calculat a fost după lună ! Sabatul este un mowadah - luna a fost făcută pentru mowadah. Nu este absolut nimic în Biblie care specifică că soarele face acest lucru. Soarele desparte zilele, unele de altele, dar numirea zilelor sfinte o face Luna, așa cum bine precizează Psalmul 104.
    Coroborare”, provine de la Eclesiastul 43, scrisă iniţial în ebraică, în intervalul de timp 190-180 î.Hr. şi tradusă în greacă în jurul anului 132 BC :
    „Şi apoi luna, mai punctuală, pentru a marca ori (de fiecare dată), un semn veşnic: Este luna care semnalează sărbătorile, un astru, care dispare după ce a fost pe deplin. Lunile derivă numele de la ea (Luna), ea în ceruri minunată în fazele ei, banner-ul de gazde de pe mare, strălucind în bolta cerului "(versetele 6-8).
    Observaţi în versetul 7 cuvântul " sărbătorile . " Cuvântul de bază grecesc aici pentru "sărbători" este heorte ( a lui Strong # 1859) şi este exact acelaşi ca cel din versiunea greacă Septuaginta Levitic 23:2 - care, în versetul 3 include Sabatul zilei a şaptea! Deşi este considerat Eclesiastul apocrif, aceasta descrie fidel voia Creatorului.

    RăspundețiȘtergere
  3. „La data de 05 ianuarie 2006, romano-catolicul şi savantul apologet, Patrick Madrid, a făcut o declaraţie surprinzătoare de care fiecare persoană care iubeşte adevăratul Sabat ar trebui să fie conştient. EWTN, Global catolic Radio Network, găzduieşte un apel radio-spectacol intitulat linie deschisă. Un ascultător a pus o întrebare referitor la afirmaţia că Biserica Catolică a schimbat Sabatul din sâmbătă în duminică.
    Madrid a declarat că actuala sâmbătă nu este original, Sabatul biblic , dar că schimbarea făcută de către Biserica Catolică a fost de fapt una din calendar. În urmă, este o transcriere a declaraţiilor sale.
    Ei bine, ceea ce trebuie să ne amintim este, în primul rând ceea ce a spus Isus: El a spus: nu uitaţi că omul nu a fost făcut pentru Sabat, Sabatul a fost făcut pentru om. Şi, Domnul Însuşi, ne spune, a fost Domnul Sabatului, aşa că El avea autoritatea, în ceea ce priveşte modul în care ar observa porunca.
    Ce fratele tău, nu poate înţelege este faptul că Biserica Catolică nu a schimbat această poruncă. Biserica Catolică respectă porunca sfântă și a păstrat-o. . . Sabatul, dar face acest lucru in Ziua Domnului, şi primii creştini au transferat respectarea aceastei porunci din sâmbătă în duminică.
    Mai întâi de toate, pentru că a existat o pauză distinctă între cerinţele Vechiului Testament: ritualuri şi legământul mozaic cererile care se ocupă cu închinarea în Sabat şi jertfe de animale, şi chestii din astea. Şi au vrut să arate că creştinismul era distinct de iudaism. El a venit de la iudaism, dar era distinctă de el. Uh, sărbătorind venirea Domnului, îmi pare rău, sărbătorim învierea Domnului şi a morţii în ziua în care El a înviat din morţi, pare a fi cel mai potrivit.
    Uh, alt lucru pe care ar trebui să ne amintim, de asemenea, este faptul că calendarul nostru pe care îl urmăm, inclusiv al Bisericii Adventiste de Ziua, nu este numai un calendar care a fost conceput de către Biserica Catolică, dar, de asemenea, este un calendar care este bazat pe ani solari, nu și pe anul lunar. Iar calendarul evreiesc, care a fost observat în timpul lui Hristos, urmează un calendar și lunar, care este mai scurt cu câteva zile față de calendarul solar.
    Deci, mare ironie este faptul că chiar şi adventiştii de ziua a şaptea în sine nu se închină în exact aceeaşi zi de Sabat ca evreii din vremea lui Hristos, ...”

    RăspundețiȘtergere
  4. Sabatul perpetuu s-a pierdut?
    „Adresaţi cele mai multe întrebări,oricare! Creştinii:- în ce zi a săptămânii Iisus a înviat din mormânt ? Aș răspunde că a fost într-o duminică, dar în cazul în care problema zilei a şaptea, de Sabat este ridicată, unii păzitori ai duminicii vor exprima dubii cu privire la ce zi este Sabatul. Ceea ce urmează este un extras dintr-o predică (Programul C4029) acordate de pastorul Chuck Smith, de Calvary Chapel - Costa Mesa pe duminică doi/07/2000, care încearcă să menţină această incertitudine:
    "Care este ziua Sabatului? Ei bine, în calendarul nostru ziua Sabatului este Sambata . Duminica este prima zi a săptămânii. Sâmbăta ar fi ziua a şaptea, sau ziua Sabatului în calendarul nostru. Noi nu putem fi siguri, totuşi, cu toate modificările care au fost făcute în calendare de-a lungul anilor, că ceea ce noi recunoaştem astăzi ca sâmbătă, sau ziua Sabatului, este aceeaşi pe care a observat-o in timpul lui Moise, sau ulterior. Noi nu suntem fi siguri în ce zi a săptămânii este de fapt ziua a şaptea. " - Pastorul Chuck Smith
    Extras: Îndoieli cu privire la Sabatul - (© 2000 Chuck Smith)



    Deci catolicii recunosc la ora actuală că țin o zi de odihnă în cinstea învierii, recunosc de asemenea că au fost multe modificări și nu se mai știe care zi este sabatul adevărat.
    Acuma dacă catolicii recunosc acest lucru cum putem avea noi pretenția că ținem sabatul de la creațiune în cicluri continue de 7 zile pe săptămână???
    Catolicii mai recunosc că actualul calendar este doar solar pe când pe timpul lui Isus era calendar lunar-solar.
    Au dreptate catolicii actuali???? Așa să fie???? Se pare că Biblia ne-a arătat că adevăratul calendar are nevoie de 2 martori (soarele și luna).

    RăspundețiȘtergere